ویروس چیست ؟ برنامه های مخربی که با هدف تخریب و یا ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ساخته و پخش می شود را ویروس می گویند، تمام ویروس ها و حتی خطرناک ترین ویروس های کامپیوتری به دو صورت منتقل می شوند. 1.جهنده : این ویروس ها به طور خودکار و از طریق CD ، فلش مموری و …به طور خودکار پخش میشوند. 2.راکد : این ویروس ها جابه جا نمیشوند و فقط بر روی سیستم نصب می شوند و معمولا فرد با باز کردن فایل آلوده در محیط های مثل اینترنت ، ایمیل و … در گیر این نوع ویروس میشود .
آنتی ویروس چیست و انواع آن؟
سوالی می باشد که ممکنه برای هر کسی پیش بیاید آنتی ویروس یک برنامه برای شناسایی و حذف ویروس ها کامپیوتری است و بهتر است همیشه از آنتی ویروس استفاده کنید زیرا این برنامه ها به غیر از شناسایی و پاکسازی ویروس ها و بدافزار ها ، از ورود به سایت های آلوده و خطرناک جلوگیری می کند. یک آنتی ویروس خوب به کمک یک دیتا بیس قوی ساخته شده است که به کمک آن شناسایی وحذف ویروس ها و بد افزار ها می پردازد البته کاربران برای استفاده از تمام قابلیت های آنتی ویروس باید اشتراک سالانه و لایسنس اصلی آن را تهیه کنند باید بدانیم نسخه های مجانی آنتی ویروس نقص ها و ضعف های امنیتی بسیاری دارند.

نداشتن آنتی ویروس چه معایب و مضرراتی دارد؟
اگر آنتی ویروس نداشته باشیم راه ورود ویروس ها و برنامه های مخرب به سیستم باز است ، و نهایت سیستم آسیب خواهد دید پس بهتره ویژگی های یک آنتی ویروس خوب را بشناسیم.
قابلیت های یک آنتی ویروس خوب
- داشتن یک دیتابیس قوی و پرقدرت
- قابلیت شناسایی و کنترل انواع بد افزار ها مانند ورم ها ، تروجان و ویروس ها
- توان و قدرت بالا برای پاکسازی ویروس و بد افزار ها
- قابلیت آپدیت به صورت خودکار
- امکان اسکن در خارج از سیستم عامل (بوتیبل)
- کسب درجه و رتبه یقابلیت های یک آنتی ویروس خوب
- بالا از مراکز معتبر
- پشتیبانی و به روز رسانی های منظم و مداوم

نرمافزارهای آنتیویروس از سالها پیش تاکنون بسیار تکامل یافتهاند. نسخههای اولیه، نرمافزارهایی بودند که تنها توان مقابله با فهرستی مشخص از ویروسها را داشتند.امروزه باوجود میلیونها بدافزار متفاوت در دنیای فناوری،قطعا به ابزارهای پیشرفتهتری نیاز داریم. آنتیویروسهای امروزی بسیار پیشرفتهتر و گستردهتر از نسخههای پیشین عمل میکنند.

بهترین نسخههای موجود، ترکیبی از روشهای گوناگون را برای شناسایی و مقابله با تهدیدهای نرمافزاری پیادهسازی میکنند.درنهایت، سه تاکتیک اصلی برای مقابله با بدافزارها وجود دارد که در هفته های پیش رو شرح میدهیم.